היתרונות של בישול עם פלפלים
לפני שנצלול לתוך החריף של צליית פלפלים, בואו ניקח רגע כדי להעריך את היתרונות הרבים של בישול עם הירקות הצבעוניים האלה.
ערך תזונתי
פלפלים עמוסים בוויטמינים ומינרלים החיוניים לשמירה על הבריאות. הם עשירים במיוחד בויטמין C, שחשוב לחיזוק המערכת החיסונית ולשמירה על עור בריא. הם מכילים גם ויטמין A, החשוב לבריאות העיניים, וכן אשלגן, המסייע בוויסות לחץ הדם.
צדדיות
פלפלים הם צדדיים להפליא וניתן להשתמש בהם במגוון רחב של מאכלים. ניתן לאכול אותם חיים או מבושלים, ואפשר ממולאים, צלויים, מוקפצים או על הגריל. הם גם מגיעים במגוון של צבעים, כולל אדום, צהוב, כתום וירוק, מה שהופך אותם לתוספת נהדרת לכל מנה שזקוקה לקפיץ של צבע.
טעם
אחרון חביב, פלפלים הם טעימים להפליא. כשהם מבושלים כראוי, יש להם טעם מתוק ומעושן שמשתלב היטב עם מגוון טעמים אחרים. הם גם מתונים יחסית, מה שאומר שגם אכלנים בררנים צפויים ליהנות מהם.
עכשיו, לאחר שקבענו מדוע פלפלים הם מרכיב כל כך נהדר לעבוד איתו, בואו ניכנס לפרטים של איך לצלות אותם לשלמות.
בחירת הפלפלים הנכונים
הצעד הראשון לצליית פלפלים הוא בחירת הנכונים. בבחירת פלפלים, חפשו פלפלים מוצקים וללא פגמים או נקודות רכות. גם צבע הפלפל חשוב. פלפל אדום, צהוב וכתום נוטים להיות מתוקים יותר מפלפלים ירוקים, שהם מרירים יותר. עם זאת, ניתן לצלות את כל הפלפלים, ללא קשר לצבעם.
הכנת הפלפלים
לפני צליית הפלפלים, תצטרך להכין אותם. התחל בשטיפת הפלפלים תחת מים זורמים ויבש אותם במגבת נייר. לאחר מכן, חותכים את הגבעול ומסירים את הזרעים והקרומים מבפנים הפלפל. אתה יכול לעשות זאת על ידי חיתוך הפלפל לשניים לאורכו ולאחר מכן להשתמש בכף כדי לגרוף את הזרעים והקרומים.
תבליןהפפרז
לאחר שהפלפלים מוכנים, הגיע הזמן לתבל אותם.
יש מגוון אפשרויות תיבול לבחירה, בהתאם להעדפות הטעם האישיות שלך. כמה אפשרויות פופולריות כוללות:
- שמן זית: הברשה של הפלפלים בשמן זית לפני הצלייה יכולה לסייע במניעת הידבקותם לגריל וגם מוסיפה מעט טעם.
- מלח ופלפל: שילוב פשוט של מלח ופלפל הוא כל מה שצריך כדי להוציא את הטעמים הטבעיים של הפלפלים.
- שום: הוספת שום טחון לפלפלים לפני הצלייה יכולה להוסיף מעט טעם נוסף. -
עשבי תיבול: ניתן להוסיף לפלפלים עשבי תיבול טריים כמו טימין, רוזמרין ואורגנו למגע ריחני וטעים.
כדי לתבל את הפלפלים, פשוט להבריש אותם בתערובת התיבול שבחרת ולתת להם לשבת כמה דקות כדי לאפשר לטעמים להיספג פנימה.
צליית הפלפלים
עכשיו כשהפלפלים מוכנים ומתובלים, הגיע הזמן לצלות אותם. הנה איך לעשות את זה:
מחממים את הגריל
לפני צליית הפלפלים, חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה. אם אתה משתמש בגריל גז, הפעל את המבערים לרמה גבוהה וסגור את המכסה.
אם אתם משתמשים בגריל פחמים, הדליקו את הגחלים והמתינו עד שהם יתכסו באפר לבן לפני ששמים את הפלפלים על הגריל.
מניחים את הפלפלים על הגריל
לאחר שהגריל מחומם מראש, מניחים את הפלפלים על הגריל, כשהצד החתוך כלפי מטה. הקפידו להשאיר מספיק מרווח בין הפלפלים כדי שיתבשלו בצורה אחידה. סוגרים את המכסה ונותנים לפלפלים להתבשל 5-7 דקות.
הופכים את הפלפלים
לאחר 5-7 דקות, השתמשו במלקחיים כדי להפוך את הפלפלים כך שהם יהיו עם העור כלפי מטה. סוגרים את המכסה ונותנים להם להתבשל עוד 5-7 דקות.
בדוק את מידת העשייה
כדי לבדוק אם הפלפלים עשויים, השתמשו במזלג כדי לנקב את בשר הפלפל. אם הוא רך, הפלפל מוכן. אם הוא עדיין יציב, תנו לו להתבשל עוד כמה דקות.
מוציאים מהגריל
לאחר שהפלפלים מוכנים, מוציאים אותם מהגריל ומעבירים לצלחת. תנו להם להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
הצעות הגשה
ניתן להגיש פלפלים בגריל במגוון דרכים. הנה כמה רעיונות:
- כתוספת: פלפלים בגריל הם תוספת נהדרת לבשרים על האש או ירקות אחרים.
- בסלט: ניתן לקצוץ פלפלים צלויים בגריל ולהוסיף לסלט לקצת צבע וטעם.
- בכריך: ניתן לפרוס פלפלים בגריל ולהוסיף לכריך למגע מתוק ומעושן.
- ממולאים: ניתן למלא פלפלים בגריל באורז, קינואה או מילויים אחרים לארוחה צמחונית דשנה.
לא משנה איך תבחרו להגיש אותם, פלפלים בגריל בטוח יהיו להיט.
סיכום
פלפלים בגריל הם תוספת טעימה ובריאה לכל ארוחה. בעזרת הטיפים והטריקים המופיעים במדריך הבישול הזה, תוכלו להשיג פלפלים בגריל מושלם בכל פעם. מבחירת הפלפלים הנכונים ועד הכנתם לגריל ועד תיבולם לשלמות, דאגנו לכם. אז הדלק את הגריל והתכונן לקחת את משחק הצלייה שלך לשלב הבא עם המדריך האולטימטיבי הזה לפלפלים בגריל.