מתכוני הצלייה הטובים ביותר לברביקיו בקיץ: רעיונות טעימים לבישול הבא שלך

הקיץ כבר כאן, וזה אומר שהגיע הזמן להדליק את הגריל! בין אם אתם מתכננים ברביקיו בחצר האחורית או בישול משפחתי, צלייה היא הדרך המושלמת ליהנות ממזג האוויר החם ומאוכל טעים. אבל עם כל כך הרבה מתכונים לבחירה, זה יכול להיות קשה לדעת מאיפה להתחיל. לכן ריכזנו עבורכם רשימה של מתכוני הצלייה הטובים ביותר למנגל קיצי. מהמבורגרים עסיסיים ועד קבבים מלאי טעם, המתכונים האלה בטוח ירשימו את האורחים שלכם וישאירו אותם לבקש עוד. אז תפסו את הסינר ובואו לצלייה!

סלט אפרסק ובוראטה בגריל

אפרסקים נמצאים בעונה במהלך הקיץ, והם מושלמים לצלייה. הסלט הזה הוא דרך טעימה ליהנות מהטעם המתוק והעסיסי של אפרסקים עם גבינת בוראטה שמנת. הנה מה שתצטרך:

  • 4 אפרסקים בשלים, חצויים ומגולענים
  • 4 אונקיות. גבינת בוראטה, קרועה לחתיכות
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 כוסות ארוגולה

להכנת הסלט מברישים את חצאי האפרסקים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים את האפרסקים 2-3 דקות לכל צד עד שהם חרוכים מעט. בקערה קטנה, טורפים יחד את החומץ הבלסמי ושמן הזית לקבלת רוטב. מסדרים את הארוגולה על מגש ומעליהם את האפרסקים הצלויים וגבינת הבורטה. מזלפים את הרוטב על הסלט ומגישים.

צ'יזבורגרים קלאסיים

אין ברביקיו קיץ שלם בלי צ'יזבורגרים קלאסיים. הנה איך להכין אותם:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • מלח ופלפל
  • 4 פרוסות גבינה (צ'דר או אמריקאית)
  • 4 לחמניות המבורגר
  • חסה, עגבנייה, בצל ותבלינים (קטשופ, חרדל, מאיו)

מחלקים את בשר הבקר הטחון לארבעה חלקים שווים ומעצבים מהם קציצות. מתבלים את הקציצות במלח ופלפל. מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה. צולים את ההמבורגרים במשך 3-4 דקות לכל צד עבור מדיום-רייר, או יותר עבור עשוי היטב. בדקה האחרונה של הבישול מניחים פרוסת גבינה על כל קציצה ומניחים לה להמס. קולים את לחמניות ההמבורגר על הגריל. מרכיבים את ההמבורגרים עם החסה, העגבנייה, הבצל והתבלינים, ותיהנו!

שיפודי עוף בגריל עם רוטב סאטה

שיפודי העוף האלה משמחים את הקהל, ורוטב הסאטה הביתי הוא ההשלמה המושלמת. הנה מה שתצטרך:

  • 2 פאונד. ירכי עוף ללא עצמות, ללא עור, חתוכות לחתיכות בגודל 1 אינץ'
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'
  • 1 בצל אדום, חתוך לחתיכות בגודל 1 אינץ'
  • מלח ופלפל
  • שיפודי עץ, מושרים במים למשך 30 דקות
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
  • 2 כפות. רוטב סויה
  • 2 כפות. דבש
  • 1 כף. מיץ ליים
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1/4 כוס מים חמימים

להכנת השיפודים, השחילו את העוף, הפלפלים והבצל על השיפודים, לסירוגין בין המרכיבים. מתבלים את השיפודים במלח ופלפל. מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה. צולים את השיפודים במשך 10-12 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהעוף מוכן.

להכנת רוטב הסאטה, טורפים יחד את חמאת הבוטנים, רוטב הסויה, הדבש, מיץ הליים והשום הטחון בקערה קטנה. מוסיפים מים חמימים לפי הצורך כדי לדלל את הרוטב לסמיכות הרצויה.

מגישים את שיפודי העוף עם רוטב הסאטה בצד.

קלח תירס בגריל

קלח תירס הוא מרכיב עיקרי של ברביקיו בקיץ, והצלייה מוסיפה שכבה נוספת של טעם. הנה איך לעשות את זה:

  • 4 אגוזי תירס, קליפות הוסרו
  • 2 כפות. חמאה, מומסת
  • מלח ופלפל

מברישים את אוזני התירס בחמאה מומסת ומתבלים במלח ופלפל. צולים את התירס במשך 10-12 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהגרעינים חרוכים מעט. הגש חם.

אננס בגריל עם זיגוג סוכר חום

אננס בגריל הוא קינוח טעים ומרענן, וזיגוג הסוכר החום מוסיף גימור מתוק ודביק. הנה מה שתצטרך:

  • 1 אננס, קלוף, בליעה וחתוך לטבעות
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס חמאה, מומסת
  • 1 כפית. תמצית וניל
  • קצפת או גלידת וניל (לא חובה)

בקערה קטנה, טורפים יחד את הסוכר החום, החמאה המומסת ותמצית הוניל כדי ליצור את הזיגוג. מברישים את טבעות האננס בזיגוג. צולים את האננס 2-3 דקות לכל צד, עד שהוא מתקרמל מעט. מגישים חם עם קצפת או גלידת וניל, אם רוצים.

סיכום

צלייה היא אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מאוכל טעים במהלך הקיץ, והמתכונים הללו בטוח ירשימו את האורחים שלכם במנגל הבא שלכם. מאפרסקים צלויים והמבורגרים ועד שיפודי עוף וקלחי תירס, יש משהו לכולם. אז הדלק את הגריל, אסוף את החברים והמשפחה שלך ותיהנה מקיץ מלא באוכל נהדר וחברה טובה.