צליית סטייק הוא בילוי אמריקאי קלאסי, ולא בכדי. כשעושים אותו נכון, סטייק בגריל מושלם יכול להיות ארוחה מעוררת תיאבון שקשה לנצח אותה. עם זאת, סטייק בגריל יכול להיות מאיים אם אין לך את הטכניקות הנכונות. במדריך זה נראה לכם כיצד לצלות סטייק לשלמות בכל פעם. אנו נסקור הכל, החל מבחירת נתח הבשר הנכון ועד להשגת סימני הגריל המושלמים. עם הטיפים והטריקים האלה, תוכל לצלות סטייק כמו מקצוען תוך זמן קצר!
בחירת הסטייק הנכון
הצעד הראשון לצליית הסטייק המושלם הוא בחירת נתח הבשר הנכון. לא כל הסטייקים נוצרים שווים, ונתחים מסוימים מתאימים יותר לצלייה מאחרים. הנה כמה מנתחי הסטייק הפופולריים ביותר:
- Ribeye: סטייק משויש כבד עם הרבה טעם. זוהי בחירה מצוינת לצלייה מכיוון שהשיישון עוזר לשמור על הסטייק לח.
- פילה מיניון: נתח בשר רזה יותר, רך ובעל טעם עדין. זוהי בחירה מצוינת אם אתה מעדיף טעם מתון יותר ורוצה לשמור על הארוחה שלך נמוכה יותר בשומן.
- ניו יורק סטריפ: סטייק משויש היטב עם כמות טובה של טעם. זה סטייק נהדר לכל מטרה שמתאים היטב לצלייה.
בעת בחירת סטייק, קחו בחשבון את השייש, העובי והדרגה. חפש סטייק עם שיש גלוי בכל הבשר, שכן זה יעזור לשמור על הסטייק לח במהלך הבישול. בנוסף, בחר סטייק בעובי של לפחות 1 אינץ' כדי להבטיח בישול אחיד. לבסוף, שקול את דרגת הבשר. ככל שהציון גבוה יותר, כך הבשר יהיה רך וטעים יותר.
הכנת הסטייק
לאחר שבחרתם את נתח הבשר הנכון, הגיע הזמן להכין את הסטייק לצלייה. הנה כמה טיפים שיבטיחו שהסטייק שלכם מתובל ומוכן כמו שצריך:
- מתבלים את הסטייק: תיבול פשוט של מלח ופלפל הוא כל מה שצריך כדי להוציא את הטעמים הטבעיים של הבשר. הקפידו לתבל את הסטייק בנדיבות משני הצדדים.
- הכריעו את הסטייק: אם אתם רוצים להוסיף קצת טעם נוסף לסטייק שלכם, שקול להשרות אותו. מרינדה פשוטה של שמן זית, שום ועשבי תיבול יכולה לעזור רבות בשיפור הטעם של הבשר.
- תנו לסטייק לנוח: לפני הצלייה תנו לסטייק להגיע לטמפרטורת החדר ולנוח 30 דקות לפחות. זה יבטיח בישול אחיד וסטייק עסיסי יותר.
התקנת הגריל
כדי לצלות סטייק לשלמות, אתה צריך את הכלים הנכונים ולהגדיר. הנה כמה טיפים להגדרת הגריל שלך:
- בחר את הגריל המתאים: ישנם סוגים רבים של גריל לבחירה, כולל גז, פחם וחשמל. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו, אז בחרו את המתאים ביותר עבורכם.
- נקו את הגריל: לפני הבישול הקפידו לנקות את רשתות הגריל כדי להבטיח בישול אחיד ולמנוע הידבקות.
- מחממים את הגריל: מחממים את הגריל לחום גבוה לפחות 10 דקות לפני הבישול. זה יבטיח שהגריל חם מספיק כדי לצרוב את הסטייק.
צולים את הסטייק
כעת, לאחר שהכנתם את הסטייק ואת הגריל, הגיע הזמן להתחיל לבשל. הנה כמה טיפים לצליית הסטייק המושלם:
- טמפרטורה: ודא שהגריל חם מספיק כדי לצרוב את הסטייק. הטמפרטורה צריכה להיות סביב 450°F עד 500°F. השתמשו במדחום לבשר כדי להבטיח שהטמפרטורה הפנימית של הסטייק תגיע למידת העשייה הרצויה.
- זמן בישול: מבשלים את הסטייק כ-4-5 דקות לכל צד לסטייק מדיום-רייר. אם אתם מעדיפים את הסטייק שלכם עשוי טוב יותר, הגדילו את זמן הבישול בהתאם.
- סימני גריל: כדי להשיג את סימני הגריל היפים הללו, הניחו את הסטייק על הגריל בזווית של 45 מעלות למשך מספר דקות. לאחר מכן, סובבו את הסטייק ב-90 מעלות כדי להשיג תבנית צולבת.
- הנחת הסטייק: לאחר שהסטייק סיים להתבשל, הסר אותו מהגריל ונותן לו לנוח לפחות 5 דקות לפני החיתוך. זה יבטיח שהמיצים יתפזרו מחדש באופן שווה בכל הבשר.
נותנים לסטייק לנוח
לתת לסטייק לנוח הוא צעד חשוב שאנשים רבים מתעלמים ממנו. כאשר חותכים לסטייק מיד לאחר הבישול, המיצים ייגמרו, וישאירו את הבשר יבש וקשוח. על ידי מתן לסטייק לנוח כמה דקות, למיצים יהיה זמן להתפזר מחדש, וכתוצאה מכך לסטייק עסיסי יותר וטעים יותר.
מגישים את הסטייק
לאחר שהסטייק נח, הגיע הזמן להגיש אותו. הנה כמה טיפים להגשת הסטייק המושלם:
- חיתוך: כאשר פורסים את הסטייק, הקפידו לחתוך כנגד הגרגירים כדי להבטיח רכות.
- מגע סיום: לפרץ טעם נוסף, הוסיפו טפיחת חמאה או פזרו עשבי תיבול על גבי הסטייק.
- צדדים: זיווג קלאסי לסטייק הוא תפוח אדמה אפוי, אך ישנם צדדים רבים אחרים שעובדים היטב עם סטייק בגריל, כמו ירקות בגריל, סלט או לחם שום.
עם הטיפים והטריקים האלה, תוכל לצלות סטייק לשלמות בכל פעם. בין אם אתה אמן גריל ותיק או טירון, הטכניקות הללו יעזרו לך להשיג סטייק מעורר תיאבון שבטוח ירשים את החברים והמשפחה שלך.