טיפים לחזה עוף בגריל מושלם
צליית חזה עוף עלולה להיות מסובכת. קל לגמור עם בשר יבש, מבושל יתר על המידה, חסר טעם. אבל אל דאגה, יש לנו כמה טיפים שיעזרו לכם לצלות את חזה העוף המושלם בכל פעם.
1. דופק את חזה העוף שלך
חזה עוף יכול להיות מעט לא אחיד בעובי, מה שעלול להוביל לבישול לא אחיד. כדי לפתור בעיה זו, אתה יכול לדפוק את חזה העוף שלך לעובי אחיד. זה יבטיח שהעוף שלך מתבשל בצורה אחידה ויישאר לח. אתה יכול להשתמש בפטיש בשר או מערוך כדי לחבוט בחזה העוף שלך. פשוט מניחים את חזה העוף בין שני יריעות של ניילון נצמד וחובטים בו עד שהוא אחיד בעובי.
2. מרינד את חזה העוף שלך
מרידת חזה העוף שלך היא דרך מצוינת להוסיף טעם ולהשאיר אותו לח. אתה יכול להשתמש במרינדה שנרכשה בחנות או להכין בעצמך. ניתן להכין מרינדה פשוטה עם שמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל. פשוט הנח את חזה העוף שלך בשקית זיפלוק עם המרינדה ותן לו לשבת במקרר לפחות 30 דקות או עד 24 שעות.
3. לחמם את הגריל שלך
חימום מראש של הגריל שלך חשוב כדי להבטיח שהעוף שלך מתבשל באופן שווה. אתה רוצה שהגריל שלך יהיה חם, בסביבות 400-450 מעלות צלזיוס. אם הגריל שלך קריר מדי, לעוף שלך ייקח יותר זמן לבשל, מה שיכול לייבש אותו. אם הגריל שלך חם מדי, הוא עלול לשרוף את החלק החיצוני של העוף שלך תוך השארת החלק הפנימי לא מבושל.
4. השתמשו בשיטת הצלייה הדו-אזורית
שיטת הצלייה בשני אזורים היא דרך מצוינת לבשל את חזה העוף שלך. שיטה זו כוללת יצירת שני אזורים על הגריל שלך, אחד עם חום ישיר ואחד עם חום עקיף. אתה מבשל את חזה העוף שלך על אש ישירה כדי לצרוב את החוץ, ואז מעביר אותו לחום העקיף כדי לסיים את הבישול. שיטה זו עוזרת למנוע מהעוף שלך להישרף מבחוץ כשהוא עדיין לא מבושל מבפנים.
5. השתמשו במדחום לבשר
אחת הדרכים הטובות ביותר להבטיח זאתחזה העוף שלך מבושל לשלמות הוא להשתמש במדחום בשר. אתה רוצה שהעוף שלך יגיע לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס. שימוש במדחום לבשר יעזור לכם להימנע מבישול יתר של העוף, מה שעלול להוביל לבשר יבש.
מתכון לחזה עוף בגריל
עכשיו כשאתם יודעים איך לצלות את חזה העוף המושלם, בואו נצלול לתוך מתכון טעים שישרה את בלוטות הטעם שלכם.
רכיבים
- 4 חזה עוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות
1. דופקים את חזה העוף שלך לעובי אחיד.
2. טורפים בקערה קטנה שמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל.
3. מניחים חזה עוף בשקית זיפלוק ויוצקים עליהם מרינדה. סוגרים את השקית ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות או עד 24 שעות.
4. מחממים את הגריל שלך ל-400-450°F.
5. מוציאים את חזה העוף מהמרינדה וזורקים את כל עודפי המרינדה.
6. צולים חזה עוף על אש ישירה במשך 5-6 דקות לכל צד, או עד שהם מגיעים לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות פרנהייט.
7. מעבירים את חזה העוף לחום עקיף וממשיכים בבישול עוד 2-3 דקות.
8. מוציאים את חזה העוף מהגריל ונותנים להם לנוח 5 דקות לפני החיתוך וההגשה.
מדריך הגשה
עכשיו כשיש לכם חזה עוף בגריל טעים, הגיע הזמן להעלות את משחק ההגשה שלכם. הנה כמה רעיונות לקחת את המנה שלך לשלב הבא.
1. הוסף קצת צבע
חזה עוף בגריל יכול להיות קצת משעמם למראה, אז למה שלא תוסיף קצת צבע לצלחת שלך? אתה יכול להגיש את העוף שלך עם תוספת של ירקות צבעוניים כמו גזר צלוי, אספרגוס בגריל או סלט ירוק.
2. הוסף קצת מרקם
המרקם הוא חלק חשוב בכל מנה. אתה יכול להוסיף קצת קראנץ' לחזה העוף בגריל שלך על ידי הגשתו לצד תפוחי אדמה צלויים או צ'יפס בטטה. אתה יכול גם לפזר קצת אגוזים או זרעים קצוצים על גבי העוף שלך לתוספת מרקם.
3. מוסיפים קצת רוטב
רוטב הוא דרך מצוינת להוסיף טעם ולחות לחזה העוף שלך בגריל. אתה יכול להגיש את העוף שלך עם תוספת של רוטב ברביקיו, חרדל דבש או רוטב צ'ימיצ'ורי. אתה יכול גם לטפטף מעט זיגוג בלסמי או פסטו על העוף שלך לתוספת טעם.
4. הוסף קצת גבינה
מי לא אוהב גבינה? אתה יכול לקחת את חזה העוף שלך בגריל לשלב הבא על ידי הוספת קצת גבינה מעל. אפשר להשתמש בצ'דר מגורר, פטה מפורר או מוצרלה פרוסה. פשוט הניחו את העוף מתחת לפטם לכמה דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
דבר אחרון
חזה עוף בגריל לא חייב להיות משעמם. עם הטיפים והמתכון הנכונים, תוכלו להכין עוף מעורר תיאבון שישרה את בלוטות הטעם שלכם. אל תשכח להעלות את משחק ההגשה שלך עם קצת תוספת צבע, מרקם, רוטב או גבינה.