ההיסטוריה של קוזדילות
ניתן לאתר את מקורות הקוואסאדילות לעמים הילידים של מקסיקו. המקסיקנים המוקדמים האלה היו מבשלים טורטיות תירס על אבנים חמות וממלאים אותן במגוון מרכיבים, כולל שעועית, גבינה ובשר. מקור המילה "quesadilla" הוא מהמילה הספרדית "queso", שפירושה גבינה. מאמינים שהקווסאדילות הראשונות נעשו עם גבינה וטורטיות בלבד.
כיום, הקוואסדילות הן מרכיב עיקרי במטבח המקסיקני, והפופולריות שלהן התפשטה ברחבי העולם. במקסיקו נהוג להגיש אותם כחטיף או כמנה ראשונה, אך ניתן ליהנות מהם גם כמנה עיקרית. הקוואסדילה התפתחה עם הזמן, ועכשיו יש אינספור וריאציות של המנה הקלאסית הזו. חלקם עשויים עם טורטיות קמח במקום תירס, בעוד שאחרים ממולאים במגוון של בשרים, ירקות ותבלינים.
איך להכין קוואסדילה בגריל
הכנת קוואסדילה בגריל היא קלה ודורשת רק כמה מרכיבים פשוטים. הנה מה שתצטרך:
- טורטיות (תירס או קמח) - גבינה מגוררת (צ'דר, מונטריי ג'ק או תערובת) - מילוי לבחירתך (עוף, בקר, ירקות וכו') - חמאה או שמן
1. מחממים את הגריל או המחבת לחום בינוני-גבוה.
2. להניח טורטייה שטוחה ולפזר גבינה מגוררת על מחציתה.
3. מוסיפים את המילוי שלך על גבי הגבינה.
4. מקפלים את הטורטיה לשניים כדי לכסות את המילוי.
5. מברישים את החלק העליון של הטורטייה בחמאה או בשמן.
6. מניחים את הקוואסדילה על הגריל או המחבת ומבשלים 2-3 דקות מכל צד, או עד שהגבינה נמסה והטורטייה פריכה.
7. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר דקה לפני שפורסים לפרוסות.
קוסאדילות בגריל הן דרך מצוינת להשתמש בשאריות המרכיבים, והן גם דרך מהנה להתנסות בשילובי טעמים חדשים. נסה להוסיף כמה ג'לפנוס פרוסות, עגבניות חתוכות לקוביות או כוסברה טרייה לקסאדיות שלך לקבלת בעיטת טעם נוספת.
טיפים לקוואסדילה מושלמת בגריל
1. השתמשו במחבת טפלון או במחבת פסים כדי למנוע מהקוואדיות להידבק.
2. אל תמלא יתר על המידה את הקווסאדילות שלך, אחרת הן עלולות להיות רטובות.
3. השתמשו בתערובת גבינות לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר.
4. חותכים את הקוואדיות לפרוסות או משולשים להגשה קלה.
5. מגישים עם סלסה, גוואקמולי, או שמנת חמוצה לטבילה.
קוסאדילות בגריל הן דרך טעימה וקלה ליהנות ממנה מקסיקנית קלאסית. עם כמה מרכיבים פשוטים, תוכלו ליצור ארוחה טעימה ומשביעה שתשמח את כל מי שנמצא בשולחן. אז למה שלא תנסו ותראו בעצמכם למה קוואדיות בגריל הן קלאסיקה מקסיקנית אמיתית? בלוטות הטעם שלך יודו לך.