וריאציות של פטריות פורטובלו בגריל
פטריות פורטובלו בגריל קלאסיות
המתכון הקלאסי של פטריות פורטובלו בגריל הוא דרך פשוטה וטעימה ליהנות מהפטריות הבשרניות הללו. כדי להכין את המתכון הזה, תצטרך:
- 4 פטריות פורטובלו גדולות, גבעולים הוסרו
- 1/4 כוס שמן זית - 2 שיני שום, טחונות
- 1 כף חומץ בלסמי - מלח ופלפל לפי הטעם
1. מחממים גריל לחום בינוני-גבוה.
2. טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, השום, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל.
3. מברישים את המרינדה על שני צידי הפטריות.
4. מניחים את הפטריות עם צד הזימים כלפי מטה על הגריל ומבשלים 5-7 דקות.
5. הופכים את הפטריות וממשיכים לצלות 5-7 דקות נוספות, או עד שהפטריות רכות ונחרכות קלות.
הגישו את פטריות הפורטבלו הצלויות כתוספת או כחלופה של המבורגר ללא בשר. הם טעימים עם פרוסת גבינה מותכת או מוגשים לצד ירקות צלויים.
פטריות פורטובלו בגריל עם רוטב צ'ימיצ'ורי
אם אתם מחפשים להוסיף קצת טעם נוסף לפטריות הפורטובלו הצלויות שלכם, נסו להגיש אותן עם רוטב צ'ימיצ'ורי. צ'ימיצ'ורי הוא רוטב חריף ועשבוני שנמצא בשימוש נפוץ במטבח הארגנטינאי. כדי להכין את המתכון הזה, תצטרך:
- 4 פטריות פורטובלו גדולות, גבעולים הוסרו
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב הצ'ימיצ'ורי:
- 1 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1/4 כוס אורגנו טרי, קצוץ
- 1/4 כוס חומץ יין אדום
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 שיני שום טחונות - מלח ופלפל לפי הטעם
1. מחממים גריל לחום בינוני-גבוה.
2. טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, השום, המלח והפלפל.
3. מברישים את המרינדה על שני צידי הפטריות.
4. מניחים את הפטריות עם צד הזימים כלפי מטה על הגריל ומבשלים 5-7 דקות.
5. הופכים את הפטריות וממשיכים לצלות 5-7 דקות נוספות, או עד שהפטריות רכות ונחרכות קלות.
לרוטב הצ'ימיצ'ורי:
1. מערבבים במעבד מזון את הפטרוזיליה, האורגנו, השום, חומץ היין האדום, המלח והפלפל.
2. דופקים עד שעשבי התיבול קצוצים דק.
3. יוצקים פנימה לאט את שמן הזית תוך כדי פעימה עד שהרוטב מתאחד היטב.
מגישים את פטריות הפורטבלו הצלויות עם כף נדיבה של רוטב צ'ימיצ'ורי מעל. הם גם טעימים להגיש לצד תפוחי אדמה צלויים או ירקות בגריל.
פטריות פורטובלו בגריל ממולאות בגבינת עיזים ותרד
אם אתם מחפשים מתכון משמעותי יותר לפטריות פורטובלו בגריל, נסו למלא אותן בגבינת עיזים ותרד. כדי להכין את המתכון הזה, תצטרך:
- 4 פטריות פורטובלו גדולות, גבעולים הוסרו
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום טחונות - מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 אונקיות גבינת עיזים
- 1 כוס תרד טרי, קצוץ
1. מחממים גריל לחום בינוני-גבוה.
2. טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, השום, המלח והפלפל.
3. מברישים את המרינדה על שני צידי הפטריות.
4. מניחים את הפטריות עם צד הזימים כלפי מטה על הגריל ומבשלים 5-7 דקות.
5. הופכים את הפטריות וממשיכים לצלות 5-7 דקות נוספות, או עד שהפטריות רכות ונחרכות קלות.
למלית גבינת עיזים ותרד:
1. מערבבים בקערה קטנה את גבינת העיזים והתרד הקצוץ.
2. לאחר בישול הפטריות, כף תערובת גבינת עיזים ותרד לתוך חלל כל פטרייה.
3. מניחים את הפטריות הממולאות בחזרה על הגריל ומבשלים 2-3 דקות נוספות, או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
מגישים את פטריות הפורטבלו הצלויות במילוי גבינת עיזים ותרד כמנה עיקרית או כתוספת דשנה. הם גם טעימים להגיש עם תוספת של לחם שום או סלט ירוק פשוט.
סיכום
פטריות פורטובלו בגריל הן מתכון פשוט וטעים המושלם עבור צמחונים וחובבי בשר כאחד. בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה וקלה של לילה או תוספת טעימה לברביקיו הבא שלכם, הפטריות הבשרניות הללו בטוח יספקו. נסו אותם עם מרינדה קלאסית, רוטב צ'ימיצ'ורי חריף, או ממולאים בגבינת עיזים ותרד. תהיו יצירתיים והתנסו עם תוספות וטעמים שונים כדי למצוא את הדרך המועדפת עליכם ליהנות מפטריות פורטובלו בגריל.