טיפים לצלייה מושלמת של סלמון
לפני שנצלול למתכונים, נתחיל עם כמה טיפים לצלייה מושלמת של סלמון. סלמון הוא דג עדין שיכול בקלות להתבשל יתר על המידה, וכתוצאה מכך מרקם יבש וקשוח. כדי להימנע מכך, עקוב אחר העצות הבאות:
1. בחרו את הסלמון הנכון
כשצולים סלמון, חשוב לבחור את סוג הסלמון הנכון. חפשו סלמון שנלכד בטבע, בעל מרקם מוצק יותר וטעם עשיר יותר מסלמון שגדל בחווה. קוהו, צ'ינוק וסוקי הם כולם אפשרויות נהדרות לצלייה.
2. מחממים את הגריל
חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה לפני הוספת הסלמון. זה יבטיח שהסלמון יתבשל בצורה אחידה ולא יידבק לרשתות הגריל.
3. משמנים את משטחי הגריל
לפני הוספת הסלמון, מברישים את משטחי הגריל בשמן כדי למנוע הידבקות. השתמשו בשמן בחום גבוה כמו שמן קנולה, זרעי ענבים או אבוקדו.
4. לא לבשל יתר על המידה את הסלמון
ניתן לבשל סלמון עד בינוני-רייר או בינוני. בישול יתר של הדג יביא למרקם יבש וקשוח. כוון לטמפרטורה פנימית של 125°F עבור מדיום-רייר או 135°F עבור מדיום.
5. נותנים לסלמון לנוח
לאחר הוצאת הסלמון מהגריל, הניחו לו לנוח מספר דקות כדי לאפשר למיצים להתפזר מחדש. זה יביא לדג עסיסי וטעים יותר.
כעת, לאחר שכיסינו את היסודות, בואו נצלול לכמה מתכוני סלמון בגריל טעימים.
סלמון בגריל לימון ועשבי תיבול
מתכון סלמון בגריל קלאסי זה פשוט אך טעים, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לארוחות ערב בשבוע או ברביקיו בקיץ.
סלמון בגריל סויה ג'ינג'ר משתלב היטב עם תוספת של אורז מאודה וירקות מוקפצים.
סלמון בגריל מתובל בקיג'ון
אם אתה חובב טעמים נועזים ומתובלים, המתכון הזה לסלמון בגריל מתובל בקאג'ון הוא בשבילך.
סלמון גריל מתובל בקייג'ון משתלב היטב עם תוספת של סלט כרוב שמנת או בטטה צלויות.
סלמון בגריל קרש ארז
לחוויית צלייה ייחודית ומלאת טעם, נסו צליית קרש ארז. שיטה זו מחדירת לסלמון טעם מעושן ועץ.
סלמון בגריל קרש ארז זה משתלב היטב עם צד של אספרגוס בגריל או סלט ירוק טרי.
סיכום
סלמון בגריל הוא אפשרות חלבון טעימה ובריאה שניתן להכין במגוון דרכים. בין אם אתם מעדיפים טעמי לימון ועשבי תיבול קלאסיים או תיבול קייג'ון נועז ומתובל, יש שם מתכון לסלמון בגריל שבטוח ישמח את בלוטות הטעם שלכם. על ידי ביצוע הטיפים הבאים לצלייה מושלמת של סלמון, תוכל ליצור מנה עסיסית וטעימה בכל פעם. אז, הפעל את הגריל ונסה כמה מהמתכונים החדשים והמדהימים האלה של סלמון בגריל!