וריאציות על צדפות בגריל
בכל הנוגע לצליית סקאלופ, יש אינסוף אפשרויות לשילובי טעמים. הנה כמה מהווריאציות האהובות עלינו:
צדפות בגריל עשב לימון
לחוויה טרייה וטעימה של צדפות בגריל, נסה את המרינדה הזו של עשבי לימון. בקערה קטנה, טורפים יחד 1/4 כוס שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כף 1 של טימין טרי קצוץ, וכף 1 רוזמרין טרי קצוץ. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הצדפות למרינדה ונותנים להם לשבת לפחות 30 דקות. מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה וצולים את הצדפות בגריל 2-3 דקות לכל צד, או עד שהם מוכנים.
המרינדה הזו נהדרת גם על פירות ים אחרים, כמו שרימפס או דגים. מגישים את הצדפות עם ירקות בגריל וסחיטת מיץ לימון טרי.
צדפות בגריל חמאת שום
לקבלת גישה עשירה ומפנקת על צדפות בגריל, נסה את רוטב חמאת השום הזה. בסיר קטן ממיסים 4 כפות חמאה על אש נמוכה. מוסיפים 2 שיני שום טחונות ומבשלים 1-2 דקות, או עד שהם מריחים. מוסיפים מעט יין לבן ומבשלים עוד דקה-שתיים, עד שהרוטב מסמיך מעט.
מתבלים את הצדפות במלח ופלפל וצולים על אש בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות לכל צד, או עד שהם מוכנים. מברישים את רוטב חמאת השום על הצדפות ומגישים מיד.
סקאלופ בגריל עטוף בייקון
לקבלת מראה דקדנטי וטעים של צדפות בגריל, נסו לעטוף אותם בבייקון. חותכים פרוסות בייקון לשניים ועוטפים כל חצי סביב צדפה, מהדקים בקיסם. מתבלים במלח ופלפל וצולים על אש בינונית-גבוהה 3-4 דקות לכל צד, או עד שהבייקון פריך והצדפות מבושלות.
מגישים את הצדפות העטופים בבייקון לצד אספרגוס צלוי או סלט ירוק פשוט. המנה הזו מושלמת לאירוע מיוחד או לברביקיו בחצר האחורית.
הצעות אחרות עבור צדפות בגריל
אם אתם מחפשים השראה נוספת עבור צדפות בגריל, הנה כמה רעיונות נוספים לנסות:
תוספות
צדפות בגריל הם הקנבס המושלם למגוון תוספות. נסה להוסיף אותם עם סלסה חריפה, רוטב אבוקדו שמנת או צ'ימיצ'ורי חריף. אתה יכול גם לנסות לצרף אותם עם זילוף של עשבי תיבול טריים קצוצים או זיגוג בלסמי.
הצעות הגשה
צדפות בגריל טעימים בפני עצמם, אבל הם גם משתלבים היטב עם מגוון צדדים. נסה להגיש אותם לצד ירקות צלויים, סלט פשוט או קערת פילאף אורז. אפשר גם להגיש אותם על מצע של ריזוטו שמנת או פסטה.
זיווגי יין
כשזה מגיע לזיווגי יין עבור צדפות בגריל, יין לבן פריך הוא הדרך ללכת. נסו סוביניון בלאן או שרדונה כדי להשלים את הטעמים של הצדפות. אם אתם מעדיפים יין אדום, גם פינו נואר קל או בוז'ולה יעבדו היטב.
סיכום
צדפות בגריל היא מנה טעימה ורב-תכליתית שניתן ליהנות ממנה במגוון דרכים. בין אם אתם מעדיפים מרינדה טעימה, רוטב חמאת שום עשיר או עטיפת בייקון דקדנטית, לא חסרות דרכים ליהנות מפירות הים האהובים האלה. אז הדליקו את הגריל והתכוננו לחקור את העולם המהמם של צדפות בגריל!