היתרונות של צליית שרימפס
לפני שנצלול לתוך הדק של הכנת וצליית שרימפס, בואו נסתכל על כמה מהיתרונות של המנה הטעימה הזו.
1. עשיר בחלבון
שרימפס הוא מקור מצוין לחלבון, שחשוב לבנייה ולתיקון השרירים. מנת 3 אונקיות של שרימפס מכילה כ-20 גרם חלבון, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת עבור כל מי שמחפש להגביר את צריכת החלבון שלו.
2. דל קלוריות ושומן
אם אתה עוקב אחר המשקל שלך, שרימפס הוא אופציה מצוינת. מנת שרימפס בגודל 3 אונקיות מכילה רק כ-80 קלוריות ופחות מ-1 גרם שומן. בנוסף, הוא דל בפחמימות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור כל מי שעוקב אחר דיאטה דלת פחמימות.
3. רב תכליתי
שרימפס בגריל הוא מנה רב-תכליתית שניתן להגיש כמנה עיקרית, מנה ראשונה, או אפילו כתוספת לסלטים ולמנות פסטה. אתה יכול גם להתנסות עם מרינדות ותבלינים שונים כדי ליצור מגוון פרופילי טעם.
4. קל להכנה
שרימפס הוא אחד החלבונים הקלים ביותר להכנה, מה שהופך אותו לאופציה נהדרת עבור לילות שבוע עמוסים או למסיבות ארוחת ערב של הרגע האחרון. ניתן לצלות, להרתיח, להקפיץ או אפילו לאפות, מה שהופך אותו למרכיב רב-תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות.
כעת, לאחר שכיסינו את היתרונות של צליית שרימפס, בואו נצלול לתהליך ההכנה.
בחירת השרימפס הנכון
כשמדובר בצליית שרימפס, בחירת סוג השרימפס הנכון היא המפתח. הנה כמה דברים שכדאי לזכור בעת בחירת השרימפס שלך:
1. רעננות
טריות היא המפתח כשזה מגיע לשרימפס. חפשו שרימפס בעל ריח רענן ובעל מרקם מוצק. הימנעו משרימפס עם ריח דגי או בעל מרקם רירי, מכיוון שזה יכול להעיד על כך שהוא עבר את השיא שלו.
2. גודל
שרימפס מגיע במגוון גדלים, החל משרימפס קוקטייל קטן ועד שרימפס ג'מבו. כשצולים שרימפס, עדיף לבחור שרימפס בגודל בינוני עד גדול, שכן קל יותר לטפל בהם על הגריל ולא יתבשל יתר על המידה כמו שרימפס קטנים יותר.
3. הפעלה או כיבוי של מעטפת
אתה יכול לצלות שרימפס עם הקליפה מופעלת או כבויה, בהתאם להעדפתך. צליית שרימפס עם הקליפה יכולה לעזור לשמור על השרימפס לח וטעים, אבל זה גם יכול להיות קשה יותר לקילוף ולאכילה.
לאחר שבחרתם את השרימפס שלכם, הגיע הזמן להכין אותו לצלייה.
הכנת השרימפס
לפני שתתחיל לצלות את השרימפס שלך, תצטרך להכין אותו. להלן מדריך שלב אחר שלב כיצד להכין את השרימפס שלך:
1. מנקים את השרימפס
שטפו את השרימפס תחת מים זורמים קרים כדי להסיר לכלוך או פסולת. השתמש בסכין חדה כדי להסיר את הראש והקליפה, תוך השארת הזנב שלם. אם אתה מעדיף, אתה יכול להשאיר את הקליפה על תוספת טעם ולחות.
2. לחלץ את השרימפס
השתמשו בסכין חדה כדי ליצור חתך רדוד לאורך החלק האחורי של השרימפס. השתמש בקצה הסכין כדי להסיר את הווריד השחור. שטפו את השרימפס תחת מים זורמים קרים כדי להסיר את כל הפסולת שנותרה.
3. משרים את השרימפס
השריית השרימפס לפני הצלייה יכולה להוסיף טעם ולחות נוספים. שלבו את מרכיבי המרינדה האהובים עליכם בקערה והוסיפו את השרימפס. לזרוק לציפוי ולתת לשרימפס להשרות לפחות 30 דקות לפני הצלייה.
לאחר שהכנתם את השרימפס שלכם, הגיע הזמן להדליק את הגריל.
צליית השרימפס
צליית שרימפס היא קלה, אבל חשוב לקבל את התזמון הנכון כדי למנוע בישול יתר או בישול נמוך של השרימפס שלך. להלן מדריך שלב אחר שלב כיצד לצלות את השרימפס שלך:
1. מחממים את הגריל
חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה. מברישים את הסורגים בשמן כדי למנוע מהשרימפס להידבק.
2. משפדים את השרימפס
משחילים את השרימפס על שיפודים, ומשאירים מעט מרווח בין כל שרימפס. זה יעזור לשרימפס להתבשל בצורה אחידה ויקל על הפיכתם על הגריל.
3. צולים את השרימפס
מניחים את השיפודים על הגריל ומבשלים 2-3 דקות לכל צד, או עד שהשרימפס ורוד ואטום. היזהר לא לבשל יתר על המידה את השרימפס, מכיוון שהוא יכול להיות קשה וגומי.
4. מגישים ונהנים
מוציאים את השיפודים מהגריל ומגישים את השרימפס חם. אפשר להגיש אותם לבד או כחלק מארוחה גדולה יותר.
סיכום
שרימפס בגריל הוא מנה קלאסית קלה להכנה, בריאה וטעימה. על ידי ביצוע הטיפים והטריקים הפשוטים הללו, תוכלו ליצור מנה מעוררת תיאבון שתרשים את האורחים שלכם ותשאיר אותם מתחננים לעוד. אז הדליקו את הגריל והתכוננו ליהנות משרימפס בגריל טעים!