טיפים לקבבוני בקר מושלמים בגריל
לפני שנתחיל עם המתכון, הנה כמה טיפים שיבטיחו שהקבבים הבקר בגריל שלכם ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם:
1. בחרו את נתח הבקר הנכון
הצעד הראשון להכנת קבב בקר בגריל טעים הוא בחירת נתח הבקר הנכון. אתה רוצה לבחור נתח בקר רך וטעים, כגון סינטה, פלנק או ריב. חשוב לקצץ עודפי שומן מבשר הבקר לפני שמשרים אותו, שכן הדבר עלול לגרום להתלקחויות על הגריל ולגרום לבישול לא אחיד.
2. משרים את בשר הבקר
השריית בשר הבקר חיונית להפיק ממנו את מירב הטעם. אתה יכול להשתמש במרינדה מוכנה מראש או להכין בעצמך באמצעות מרכיבים כגון שמן זית, רוטב סויה, שום ועשבי תיבול. הקפידו להשרות את הבשר לפחות 30 דקות, אך רצוי למספר שעות או לילה. זה יאפשר לטעמים לחדור לבשר ולהפוך אותו לרך יותר.
3. השתמשו בשיפודים
שימוש בשיפודים הוא הדרך הטובה ביותר להבטיח שבשר הבקר שלך מתבשל בצורה אחידה ונשאר רך. אתה יכול להשתמש בשיפודי מתכת או עץ, אבל אם אתה בוחר בשיפודי עץ, הקפד להשרות אותם במים לפחות 30 דקות לפני השימוש בהם. זה ימנע מהם להישרף על הגריל.
4. לא להעמיס את השיפודים
כשמוסיפים את בשר הבקר והירקות לשיפודים, יש להקפיד לא להעמיס אותם. השארת קצת מרווח בין נתחי הבקר והירקות תאפשר להם להתבשל בצורה אחידה יותר ולמנוע מהקבבים להתפרק.
5. מבשלים את הקבבים על אש גבוהה
יש לבשל קבב בקר בגריל על אש גבוהה כדי להבטיח שהם מתבשלים במהירות ובאופן אחיד. כדאי לחמם מראש את הגריל לחום גבוה ואז להניח את הקבבים על הגריל. מבשלים את הקבבים כ-3-4 דקות לכל צד, או עד שהם מגיעים לרמת העשייה הרצויה.
6. נותנים לקבבים לנוח
לאחר שבישלתם את הקבבים, חשוב לתת להם לנוח כמה דקות לפני ההגשה. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר ולהפוך אותו לרך יותר.
מתכון לקבבוני בקר בגריל
עכשיו כשאתם מכירים את הטיפים להכנת קבב בקר מושלם בגריל, בואו נתחיל עם המתכון.
מתכון זה מכיל כ- 4-6 מנות .
רכיבים
- 1 1/2 פאונד סטייק סינטה, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
- 1 פלפל אדום, חתוך לחתיכות בגודל 1 אינץ'
- 1 פלפל צהוב, חתוך לחתיכות בגודל 1 אינץ'
- 1 בצל אדום, חתוך לחתיכות בגודל 1 אינץ'
- 1/4 כוס שמן זית - 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות חומץ יין אדום
- 1 כף חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות
1. טורפים בקערה גדולה את שמן הזית, רוטב הסויה, השום, הסוכר החום, חומץ היין האדום, חרדל דיז'ון, מלח ופלפל.
2. מוסיפים את קוביות הסינטה למרינדה ומערבבים לציפוי. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות, או עדיף למשך הלילה.
3. מחממים את הגריל שלך לחום גבוה.
4. משחילים על שיפודים את בשר הבקר הכבוש, הפלפלים והבצל האדום, לסירוגין בין הבקר והירקות.
5. מניחים את השיפודים על הגריל ומבשלים 3-4 דקות לכל צד, או עד שהבשר מבושל לרמת העשייה הרצויה.
6. מוציאים את השיפודים מהגריל ונותנים להם לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
7. הגישו את קבבוני הבקר בגריל עם התוספות האהובות עליכם, כמו ירקות בגריל, אורז או סלט.
תהנה מקבב הבקר הטעים שלך בגריל!