טיפים לבישול קבב טלה מושלם
לפני שנצלול לתוך המתכון להכנת קבב טלה בגריל, בואו נדבר על כמה טיפים לבישול קבב טלה מושלם. טיפים אלה יעזרו לך להפיק את המרב מקבבוני הטלה שלך, ויבטיחו שהם עסיסיים, רכים ומלאי טעם.
1. בחר את נתח הבשר הנכון
הצעד הראשון בהכנת קבב טלה מושלם הוא בחירת נתח הבשר הנכון. אמנם אתה יכול להשתמש בכל נתח טלה לקבב, אבל חלקים מסוימים עובדים טוב יותר מאחרים. לדוגמה, רגל טלה, כתף וחרך הם כולם בחירה טובה עבור קבב. נתחים אלה עדינים ובעלי טעם, מה שהופך אותם לאידיאליים לצלייה.
בעת בחירת הטלה שלך, חפש בשר שצבעו אדום בוהק ויש לו כמות טובה של שיש. זה יעזור להבטיח שהקבבים שלך יהיו עסיסיים ובעלי טעם.
2. הכריעו את הבשר
השריית הבשר היא שלב חיוני בהכנת קבבוני טלה מושלמים. מרינדה טובה לא רק תוסיף טעם לבשר אלא גם תעזור לרכך אותו. בהכנת מרינדה, אתה יכול להשתמש במגוון מרכיבים, כולל שמן זית, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול.
כדי להשרות את הבשר, מניחים אותו בשקית זיפלוק גדולה ומוסיפים את המרינדה. מוודאים שהבשר מצופה במלואו במרינדה ולאחר מכן מכניסים את השקית למקרר. הניחו לבשר להשרות לפחות שעתיים, או לילה במידת האפשר.
3. מכינים את הגריל
לפני שאתם מתחילים לצלות את קבבוני הטלה שלכם, חשוב להכין את הגריל. יש להקפיד שהגריל נקי ושהמשטחים משומנים היטב. זה יעזור למנוע מהבשר להידבק וגם יעזור ליצור את סימני הגריל היפים האלה.
אם אתם משתמשים בשיפודי עץ, הקפידו להשרות אותם במים למשך 30 דקות לפחות לפני הוספת הבשר. זה יעזור למנוע מהשיפודים להישרף על הגריל.
4. מבשלים את הבשר
כשמבשלים את קבב הטלה, חשוב לבשל אותם על אש גבוהה. זה יעזור לצרוב את הבשר ולנעול את המיצים, ויבטיח שהקבבים יהיו עסיסיים ונימוחים.
התחל בחימום מראש של הגריל לחום גבוה. משחילים את הטלה הכבוש על השיפודים, מקפידים להשאיר מעט מרווח בין כל נתח בשר. מניחים את הקבבים על הגריל ומבשלים 2-3 דקות לכל צד, או עד שהבשר שחום ומעט חרוך.
5. תן לבשר לנוח
לאחר בישול קבב הטלה, חשוב לתת להם לנוח כמה דקות לפני ההגשה. זה יעזור למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, ויבטיח שכל ביס יהיה עסיסי וטעים.
כדי לתת לבשר לנוח, מסירים את הקבבים מהגריל ומניחים אותם על צלחת. מכסים את הצלחת בנייר כסף ונותנים לבשר לנוח 5-10 דקות. זה ייתן לך מספיק זמן להכין את כל הדפים או הרטבים שאתה רוצה להגיש עם קבב הטלה שלך.
מתכון לקבבוני טלה בגריל
עכשיו, לאחר שעברנו על כמה טיפים לבישול קבבוני טלה מושלמים, בואו נצלול לתוך המתכון. המתכון הזה פשוט וקל לביצוע, מה שהופך אותו למושלם למתחילים או לכל מי שמחפש אפשרות לארוחת ערב מהירה וטעימה.
רכיבים:
- 1 קילו רגל או כתף טלה, חתוך לקוביות 1 אינץ' - 1 פלפל אדום, חתוך לחתיכות 1 אינץ' - 1 פלפל צהוב, חתוך לחתיכות 1 אינץ' - 1 בצל אדום, חתוך לחתיכות של 1 אינץ' - 1/4 כוס שמן זית - 1/4 כוס מיץ לימון - 3 שיני שום, טחונות - 1 כפית אורגנו מיובש - 1 כפית טימין מיובש - מלח ופלפל, לפי הטעם
הוראות:
1. בשקית זיפלוק גדולה מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, השום, האורגנו, הטימין, המלח והפלפל. מוסיפים את הטלה לשקית ומערבבים לציפוי. משרים במקרר למשך שעתיים לפחות, או לילה במידת האפשר.
2. מחממים את הגריל לחום גבוה. משחילים את הטלה הכבוש על שיפודים, לסירוגין עם הפלפלים והבצל האדום.
3. צולים את קבבוני הטלה 2-3 דקות לכל צד, או עד שהבשר שחום ומעט חרוך.
4. מוציאים את הקבבים מהגריל ונותנים להם לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה.
5. מגישים את קבבוני הטלה עם הדפים והרטבים האהובים עליכם.
סיכום
קבב טלה בגריל הוא מנה טעימה וקלה להכנה שמתאימה לכל אירוע. על ידי ביצוע הטיפים והמתכון המפורטים במאמר זה, תוכלו להכין קבבוני טלה מושלמים שהם עסיסיים, רכים ומלאי טעם. אז, הפעילו את הגריל והתכוננו ליהנות מהמנה הטעימה הזו!