בחר את העוף הנכון
הצעד הראשון ביצירת שיפודי עוף בגריל טעימים הוא לבחור את העוף הנכון. בעוד שאתה יכול להשתמש בכל סוג של עוף לשיפודים, אנו ממליצים להשתמש בירכי עוף ללא עצמות וללא עור. ירכי עוף עסיסיות וטעימות יותר מחזה עוף, מה שהופך אותן למושלמות לצלייה. בנוסף, יש פחות סיכוי שהם יתייבשו על הגריל, כך שבסופו של דבר תקבלו שיפודים רכים ועסיסיים בכל פעם.
כשאתה בוחר את העוף שלך, חפש ירכי עוף דומות בגודל ובעובי. זה יעזור להבטיח שהם מתבשלים באופן שווה על הגריל. אם ירכי העוף עבות מדי, אפשר לפרוס אותן לחתיכות קטנות יותר לפני הכבישה.
ברגע שיש לך את העוף שלך, זה הזמן להכין את המרינדה שלך.
להשרות את העוף
השריית העוף שלך חיונית להוספת טעם ורוך. ליצירת מרינדה פשוטה וטעימה, ערבבו יחד שמן זית, מיץ לימון, שום טחון, מלח, פלפל ועשבי תיבול לבחירתכם. אנו ממליצים להשתמש בשילוב של רוזמרין טרי וטימין לטעם קלאסי.
מניחים את העוף בקערה גדולה או בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת ויוצקים מעליו את המרינדה. מוודאים שהעוף מצופה במלואו במרינדה, ואז מכסים את הקערה או סוגרים את השקית ומקררים לפחות 30 דקות, או עד 24 שעות.
השריית העוף שלך לזמן ממושך יותר תגרום לשיפודים בעלי טעם ונימוח יותר. עם זאת, יש להקפיד לא להשרות את העוף זמן רב מדי, שכן החומצה במרינדה עלולה לפרק את החלבונים ולהפוך את העוף לדייסתי.
מכינים את השיפודים
לאחר שהעוף שלך כבוש, הגיע הזמן להכין את השיפודים. משרים שיפודי עץ במים לפחות 30 דקות לפני הרכבת השיפודים. זה ימנע מהשיפודים להישרף על הגריל.
להרכבת השיפודים מוציאים את העוף מהמרינדה וזורקים את יתרת המרינדה. משחילים את נתחי העוף על השיפודים, משאירים מרווח קטן בין כל חלק. היזהרו לא להעמיס את השיפודים, כי הדבר עלול לגרום לעוף להתבשל בצורה לא אחידה.
צולים את השיפודים
צליית שיפודי העוף שלך היא השלב האחרון ביצירת שיפודי העוף המושלמים בגריל. מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה, ואז משמנים קלות את הסורגים כדי למנוע הידבקות.
מניחים את השיפודים על הגריל ומבשלים 5-6 דקות מכל צד, או עד שהעוף מבושל לגמרי והמיצים מתבהרים. הקפידו להפוך את השיפודים לעיתים קרובות כדי להבטיח בישול אחיד.
אם אתה משתמש במדחום לבשר, הטמפרטורה הפנימית של העוף צריכה להיות 165 מעלות צלזיוס (75 מעלות צלזיוס) לפני ההגשה.
סיכום
שיפודי עוף בגריל הם ארוחה פשוטה וטעימה שמתאימה לכל אירוע. על ידי בחירה נכונה של העוף, השרייה נכונה וצלייתו לשלמות, תוכלו ליצור את השיפודים הכי טעימים ונימוחים שאפשר. אז הדלק את הגריל ונסה את המתכון הזה. בלוטות הטעם שלך (והאורחים שלך) יודו לך.
צלייה נעימה!br/>br/>