טיפים לצליית שיפודי שרימפס מושלמים
שיפודי שרימפס בגריל הם מנת קיץ מושלמת, בין אם אתם מארחים ברביקיו בחצר האחורית או סתם מבשלים ארוחת ערב למשפחה שלכם. הם מהירים, קלים וטעימים, אבל יש כמה דברים שכדאי לזכור כדי להבטיח ששיפודי השרימפס שלך ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם.
בחר את השרימפס הנכון
הצעד הראשון בהכנת שיפודי שרימפס מושלמים בגריל הוא בחירת השרימפס הנכון. אתם רוצים לבחור שרימפס גדולים ויציבים שקל לשפד ולא יתפרקו על הגריל. חפשו שרימפס טרי עם צבע בהיר ושקוף וארומה מעט מתוקה. הימנעו משרימפס בעלי מרקם רירי או ריח דג חזק, שכן אלו סימנים לכך שהשרימפס אינו טרי.
כשזה מגיע לסוג השרימפס, יש לך כמה אפשרויות. אנשים רבים מעדיפים להשתמש בשרימפס ג'מבו, מכיוון שהם קלים לשיפוד ובעלי מרקם בשרני שמחזיק היטב על הגריל. עם זאת, אתה יכול גם להשתמש בשרימפס קטנים יותר, שיתבשל מהר יותר ויהיה רך יותר. בסופו של דבר, הבחירה תלויה בהעדפה אישית.
מכינים את המרינדה
המפתח להכנת שיפודי שרימפס בגריל בטעם הוא להשרות את השרימפס לפני הצלייה. מרינדה טובה תחדיר לשרימפס טעם, תרכך את הבשר ותעזור למנוע את הידבקותו לגריל.
ישנן מרינדות רבות ושונות בהן תוכלו להשתמש לשיפודי שרימפס בגריל, אבל מרינדת שום ועשבי תיבול פשוטה היא תמיד חביבה על הקהל. להכנת המרינדה, שלבו בקערה שום טחון, עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה, אורגנו וכוסברה), שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מקציפים את החומרים יחד ויוצקים את המרינדה על השרימפס, תוך הקפדה על ציפוי אחיד של כל חלק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לשרימפס להשרות במקרר למשך 30 דקות לפחות (או עד שעתיים).
משפדים את השרימפס
לאחר שהשרימפס כבתה, הגיע הזמן לשפד אותם. משרים שיפודי עץ במים לפחות 30 דקות לפני הצלייה כדי למנוע מהם להישרף על הגריל. משחילים את השרימפס על השיפודים, ומקפידים להשאיר מעט מרווח בין כל חלק כדי שיתבשלו בצורה אחידה.
גריל עד שלמות
צליית שיפודי שרימפס היא מהירה וקלה, אבל אתה רוצה להקפיד לבשל אותם בדיוק כדי למנוע בישול יתר או בישול נמוך. חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה ושמן קלות את הסורגים כדי למנוע הידבקות. מניחים את השיפודים על הגריל ומבשלים 2-3 דקות לכל צד, או עד שהשרימפס ורוד ואטום.
הקפידו לפקוח עין על השרימפס בזמן שהם מתבשלים, מכיוון שהם יכולים לעבור במהירות ממבושל מושלם למבושל יתר על המידה. כשהשרימפס מוכנים, מסירים אותם מהגריל ונותנים להם לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
הצעות הגשה
שיפודי שרימפס בגריל טעימים בפני עצמם, אבל הם אפילו טובים יותר כשהם מוגשים עם כמה צדדים פשוטים. כמה מתוספות הצד האהובות עלינו להגשה עם שיפודי שרימפס בגריל כוללות:
- ירקות בגריל: זורקים מעט זוקיני פרוס, פלפלים ובצלים בשמן זית וצולים אותם לצד שיפודי השרימפס לתוספת צבעונית וטעימה. - פילאף אורז: מגישים את שיפודי השרימפס מעל מצע פילאף אורז אוורירי לארוחה דשנה ומשביעה. - סלט: סלט ירוק טרי עם ויניגרט חריף הוא ההשלמה המושלמת לטעמים הנועזים של שיפודי השרימפס.
סיכום
שיפודי שרימפס בגריל הם מנה פשוטה אך מרשימה המושלמת לכל מפגש קיץ. על ידי ביצוע הטיפים והטריקים האלה, תוכל להכין שיפודי שרימפס בגריל מושלמים בכל פעם. אז, הדליקו את הגריל, הזמינו את החברים והמשפחה שלכם, ותיהנו מהמנה הטעימה והטעימה הזו!